Oferte locuri de munca top

Trei şcoli din Călăraşi reabilitate cu fonduri POR

Foto_2În perioada următoare trei şcoli din judeţul Călăraşi vor fi modernizate şi reabilitate după ce au primit o finanţare europeană de aproximativ 3 milioane de lei.
Cele mai recente contracte de finanţare semnate vizează şcolile gimnaziale din comunele Curcani, Luica şi Nana.

Contractul în valoare de peste 600.000 de lei aprobat pentru şcoala din Curcani implică lucrări de anvelopare a clădirii școlii, de realizare a trotuarului de gardă, de realizare a treptelor și rampelor de acces, de realizare a rigolei perimetrale și a puțului absorbant, izolarea termică a podului și înlocuirea acoperișului tip șarpantă.
În urma implementării proiectului şcoala din Nana va avea grupuri sanitare la standarde europene și instalații de canalizare pentru grupurile sanitare, iar clădirea va fi consolidată.  Valoarea proiectului a fost estimată la aproape 700.000 de lei.
În comuna Luica şcoala va fi anvelopată şi va avea un nou acoperiş în urma implementării proiectului în valoare de peste 600.000 de lei.
Proiectele sunt cofinanţate din fonduri europene  în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie  pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013.
În Călăraşi au fost depuse până acum 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin Programul Operaţional Regional, dintre acestea primind finanţare 5 contracte, ce au o valoare totală de peste 8,6 milioane de lei.

Sus