Oferte locuri de munca top

Spitalul judetean si drumurile- investitii prioritare ale Brasovului

dsc_2127-qprUnele dintre cele mai importante priorități ale autorităților județelui Brasovului sunt reabilitarea Spitalului Judeţean și repararea reţelei de drumuri din administrare.

Proiectul de reabilitare și modernizare a corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă este în faza de proiect tehnic și este în faza de dezbatere între specialiștii Consiliului Judeţean și reprezentanţii firmei de proiectare.

„În două – trei săptămâni vom face organizarea de șantier și relocarea Unității de Primiri Urgențe și a altor secții la Staționarul Astra. Este vorba despre unul dintre cele mai importante proiecte pentru județul Brașov. Cu această investiție de 5 milioane de euro se renovează corpul B al Spitalului Județean și astfel vom avea o unitate spitalicească modernizată, igienizată și într-o stare foarte bună”, a spus vicepreședintele CJ Adrian Gabor.

Vicepreședintele CJ Claudiu Coman a precizat că nu se vor face retrageri din creditul contractat de la CEC Bank pentru aeroport și spital și se vor folosi cei 1,7 milioane de euro obţinuţi în urma vânzării Spitalului Dermato.

În privinţa Aeroportului Ghimbav autorităţile au declarat că nu se așteaptă nicio investiţie în acest an din cauza situaţiei juridice a terenului. Utilizarea creditului de la CEC este programată pentru anul viitor.

În privinţa drumurilor au fost lansate licitaţii pentru lucrări de reparații în valoare de 4,7 milioane de lei pe cele trei zone: Brașov, Făgăraș și Rupea.

De asemenea, s-au lansat procedurile de licitație pentru lucrări privind siguranța circulației, marcaje rutiere și semne de circulație a căror valoare ajunge la 4,5 milioane de lei. Licitațiile vor avea loc la începutul lunii mai.

Pentru noua conducere desemnată în urma alegerilor locale rămân de rezolvat probleme de patrimoniu al CJ.
„Când am preluat mandatul împreună cu domnul Mihail Veștea, am identificat 25 de probleme privind patrimoniul. În momentul de față mai sunt 19. Este vorba de clădirea Muzeului Județean de Istorie, de bastioane și turnuri, de Centrul de comandă al ISU și de alte câteva obiective de la nivelul județului pe care le avem în lucru.”

În privinţa patrimoniului reprezentanţii judeţeni spun că au apărut dificultăţi în atribuirea unor imobile aflate în administrare care nu pot fi date în folosinţa unor instituţii care nu se află în subordine. De exemplu Consiliul Județean își desfășoară activitatea în Casa Sfatului din Brașov care aparţine Primăriei și nu poate primi drept de administrare. “Noi avem nevoie ca Primăria să ne dea drept de administrare, astfel încât să facem investiții acolo.Se pare că suntem blocați. Împreună cu colegul Adrian Gabor ne-am propus să mergem la Ministerul Dezvoltării și să sesizăm aceste probleme”, a explicat Claudiu Coman

Sus