Oferte locuri de munca top

Sisteme fotovoltaice, de peste 70 mil lei, in licitatie

Contractul pentru proiectarea și execuția parcului fotovoltaic pe o stradă și pentru sistemul fotovoltaic pentru clădirile publice a fost lansat în licitație publică de către o administrație municipală.

Valoarea estimată a acestui contract este de circa 70,1 milioane lei, fără TVA.

Proiectele aparțin Primăriei Oradea.

Parc fotovoltaic Matei Corvin – 15.168 de panouri

Parcul fotovoltaic de pe Matei Corvin va produce energie verde care va putea fi comercializată. Proiectul este o premieră în România, întrucât doar două autorități publice locale, respectiv Oradea și Brașov,  au avut o astfel de inițiativă.

Astfel, se dorește instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafață de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, amplasată între străzile Matei Corvin și Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deșeurilor municipale. Centrala va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creșterea producției de electricitate provenită din surse regenerabile și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Centrala electrică fotovoltaică prevede montarea a 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare o putere instalată unitară de minimum 670 Wp, respectiv echipamentele electrice aferente – 48 de invertoare de 175 kW și 5 posturi de transformare ridicătoare de 1850 kVA. În fiecare post pot fi conectate câte 10 invertoare în paralel. Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susținere speciale.

Peste 50 mil euro pentru lucrari ingineresti

Sistem fotovoltaic pentru 6 clădiri publice

Cele șase clădiri publice care fac obiectul Lotului 2 – „Sistem fotovoltaic pentru clădiri publice” sunt: Piața Rogerius – Centru de afaceri cu produse agroalimentare, Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Sportiv Bihorul, Cantina de Ajutor Social și Sala Polivalentă.

Implementarea proiectului va aduce beneficii, precum reducerea consumului de energie electrică din surse convenționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum și scăderea cheltuielilor de operare prin scăderea costurilor cu energia electrică la nivelul instituțiilor publice din Municipiul Oradea.

Finanțarea proiectelor se realizează prin fonduri europene, acestea fiind implementate prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus