Oferte locuri de munca top

Proiectul unui nou spital in Bucuresti primeste fonduri nerambursabile

Pentru finanțarea planificării și implementării proiectului unui nou spital în București a fost semnat la astăzi, la Paris, un acord de grant în valoare de 1,8 milioane de euro, de către reprezentanții Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și ai Primăriei Sectorului 6.

Această asistență tehnică este susținută de InvestEU Advisory Hub și va completa un împrumut de 72,9 milioane de euro acordat de BDCE, garantat de InvestEU, pentru construirea spitalului.

InvestEU Advisory Hub va finanța cheltuielile de gestionare a proiectului în timpul fazei de pregătire și proiectare, pentru a asigura respectarea celor mai bune practici și o implementare eficientă a acestui mare și complex proiect de construcții.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul CEB în construirea unui nou spital, adaptat nevoilor noastre din Sectorul 6 al Bucureștiului. Este prima dată când un spital va fi dezvoltat printr-un contract de Design-Build Equip-Maintain și sperăm că acest lucru va contribui la accelerarea înființării acestui spital mult necesar pentru a servi cetățenii noștri”, a spus Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului București.

Legislația românească permite ca spitalele publice să fie gestionate de Ministerul Sănătății sau de consiliile locale sau județene. Aceasta va fi prima dată când o primărie din România construiește și gestionează direct un spital public, asigurând că serviciile medicale îndeplinesc nevoile comunității sale.

Proiectul va inaugura, de asemenea, utilizarea unui contract de Design, Build, Equip și Maintain (DBEM), un model integrat de achiziție care oferă o abordare cuprinzătoare și eficientă a dezvoltării infrastructurii, simplificând ciclul de viață al proiectului și conducând adesea la livrarea mai rapidă a proiectului în comparație cu metodele tradiționale de achiziție.

Consultanta pentru lucrari publice: contract de circa 26 mil euro

Spitalul Sectorului 6

Spitalul generalist va fi construit pe Bd. Timișoara 101 E, între Militari și Drumul Taberei, aproape de Autostrada A1, de unde vor putea fi preluate rapid și victimele accidentelor rutiere, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

  • Cost estimat: 145.839.091 euro;
  • Suprafață totală: 30.413 mp (din care 15.400 pentru spații spitalicești);
  • 307 paturi (257 cu spitalizare continuă și 50 cu spitalizare de zi);
  • 8 săli de operații;
  • 7 săli de nașteri;
  • 75 de cabinete medicale;
  • 10 secții: Cardiologie, Chirurgie, Medicină internă, Neonatologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică-Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulți si Unitate Terapie Intensivă neonatologie.
  • 1 compartiment de primiri urgențe de 1.689 mp.

Ce s-a făcut până acum, ce urmează

  • A fost finalizat studiul de fezabilitate și au fost aprobați în Consiliul Local Sector 6 indicatorii tehnico-economici;
  • A fost întocmită documentația urbanistică necesară acestui proiect, un Plan Urbanistic de Detaliu, și acesta aprobat;
  • S-au finalizat documentațiile tehnice și s-au încheiat contractele pentru devierea rețelelor care afectează terenul – liniile de înaltă tensiune și conductele de gaz. Primăria Sectorului 6 a semnat contractele de execuție, iar lucrările de deviere se află în desfășurare;
  • Concomitent cu aceste lucrări în teren, autoritatea locală e în procedură de achiziție a unui expert tehnic extern, specializat pe acest tip de proiect de investiții, care să realizeze caietul de sarcini pentru Proiectare, Execuție, Echipare și Mentenanță. Acesta va sta la baza licitației pentru realizarea fizică a spitalului.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus