Oferte locuri de munca top

Lucrările de regularizare a pârâului Homorodului Mic ar putea pierde finanţarea europeană

bach-10224_640Proiectul de regularizare a albiei pârâului Homorodului Mic din Harghita ar putea pierde finanţarea europeană în urma contestaţiei făcute de un ONG pentru protecţia mediului.

Aceasta solicită completare documentaţiei de urbanism cu noi date pentru eliberarea autorizației şi elaborarea unui nou plan de impact asupra mediului.

Pentru a fi eligibile cheltuielile din cadrul proiectului trebuie înregistrate cel târziu pe 31 decembrie 2015.

“UDMR a revenit în cursul anului 2014 la guvernare, iar cu ajutorul ministrului mediului de atunci, Korodi Attila, s-a reușit includerea lucrărilor de regularizarea albiei Homorodului Mic în lista de finanțare în cadrul proiectului POS Mediu.

În cursul anului 2014 a și demarat o parte a lucrărilor a căror valoare totală este de 9,6 milioane lei, iar pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană, aceste lucrări trebuie să se încheie până la finele acestui an.”, se arată în comunicatul emis de CJ Harghita.

Autorităţile precizează că nu sunt multe șanse de finalizare a lucrărilor în cursul acestui an și nici bani de la guvern în perioada următoare. De asemenea, sumele pe care Consiliul le are la dispoziţie nu vor putea fi investite până la termenele stabilite.

Situaţia acordării autorizaţiei de construcţie în regim de urgenţă va fi disputată la Tribunalul Harghita.

Sus