Oferte locuri de munca top

Investitii americane de peste 1,2 mld. USD

Constantin Nita, ministrul economiei

Constantin Nita, ministrul economiei

Companiile americane sunt invitate sa investeasca in sectoarele energiei, constructiilor de masini, industria aviatiei, industria militara, industria farmaceutica, industria agroalimentara si cea aasigurarilor, potrivit declaratiilor Ministrul Economiei, Constantin Nita din cadrul intalnirii cu delegatia Consiliului de afaceri romano-american (AMRO), ce s-a desfasurat in aceasta saptamana.
Romania acorda o atentie deosebita atragerii de investitori straini precum si Parteneriatului Strategic cu SUA, care constituie un cadru favorabil relatiilor comerciale dintre cele doua tari si atragerii de investitii americane.
In cadrul intalnirii de marti oamenii de afaceri americani si-au aratat aprecierea pentru evolutiile economice din Romania.
Conform statisticilor, volumul bilateral al schimburilor comerciale a fost, pe primele sase luni ale anului 2014, de peste 1,4 miliarde dolari, iar investitiile directe ale SUA se cifrau, la aceeasi data, la 1,2 miliarde dolari (locul 12 in topul investitiilor directe in Romania).

Sus