Oferte locuri de munca top

Infrastructura educationala din Dambovita finantata cu fonduri POR

RIMG0105Doua contracte de finantare a infrastructurii educationale din judetul Dambovita au fost semnate la finele saptamanii trecute.
Este vorba de proiectul pentru reabilitarea Grupului Scolar Agricol Voinesti, in valoare totala de circa un milion de lei, din care valoarea alocarii nerambursabile este de 634.080 de lei si de lucrarile pentru modernizarea scolii cu clasele I-VIII din satul Gura Sutii. Lucrarile sunt estimate la 729.603 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 573.810 lei. Proiectele se deruleaza in cadrul Programului Operational Regional 2007-2014 (POR).
Alte 55 de proiecte POR, in valoare de 835 de milioane de euro, sunt in derulare sau finalizate in acest judet, dintre care  22 in municipiul Targoviste.
Prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), 31 de proiecte din Dambovita au primit fonduri suplimentare in valoare de 9 milioane de lei: 24 de obiective deja incepute si 7 investitii noi.
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a precizat:
Ii rog pe beneficiari, pe primari si pe presedintele Consiliului Judetean si, de asemenea, pe domnul prefect, sa urmareasca, cu atentie, modul in care se deruleaza lucrarile, calitatea lucrarilor si termenele care trebuie respectate. Vom trimite controale periodic pentru a verifica si noi cum se deruleaza lucrarile. Vorbim de bani publici, trebuie sa ne asiguram ca obiectivele pe care le finantam vor fi finalizate la termen si ca vor oferi servicii de calitate cetatenilor. Nu facem investitii de dragul de a face investitii, ci pentru a ridica, in primul rand in zona rurala, nivelul de civilizatie si de acces al cetatenilor la apa curenta, canalizare, drumuri asfaltate, scoli modernizate.
La nivelul judetului Dambovita, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a alocat fonduri suplimentare de 6 milioane de lei, pentru 59 de proiecte PNDL.

Sus