Oferte locuri de munca top

Fonduri europene pentru trei unităţi de învăţământ

800px-Nikolaus-Lenau-LyzeumContractele pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a trei unităţi de învăţământ preuniversitar din Regiunea Vest au fost încheiate în această săptămână. Valoarea investiţiilor se ridică la aproape 9 milioane lei.
Astfel, proiectul de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timişoara va presupune cheltuieli de 6,75 milioane lei. Proiectul vizează atât reabilitarea întregii infrastructurii a liceului, 3.635 mp, precum şi îmbunătățirea dotărilor educaționale. Se vor realiza lucrări de consolidări, reparații structură, tâmplărie și planșee. În total vor fi reabilitate 18 săli de clasă, cinci laboratoare, cinci cabinete, o bibliotecă cu sală de lectură și o sală de muzică. Perioada de implementare va fi de un an.
Liceul „Mihai Viteazul” din Arad va intra de asemenea în reparaţii generale. Vor beneficia de lucrări de reabilitare 28 de săli de clasă. Valoarea investiţiei va fi de 655.540 lei.
Contractul pentru reabilitarea şi extinderea sălii de sport a Şcolii Generale nr.5 din Arad a fost totodată încheiat în această săptămână. În urma extinderii pe verticală a sălii de sport actuale se vor realiza două noi săli de sport și trei ateliere de creație. Proiectul se ridică la valoarea totală de 1,17 milioane lei.

Fondurile nerambursabile sunt acordate prin Programul Operaţional Regional, domeniului major de intervenție 3.4. aflat la al doilea apel de proiecte.
Valoarea totală a realocării de fonduri nerambursabile pentru acest apel a fost 172,95 milioane euro la nivel național.Perioada pentru depunerea proiectelor s-a încheiat în data de 5 mai.

În Regiunea Vest au fost depuse 40 de proiecte ce solicitau o finanţare nerambursabilă de 31,27 milioane euro. Până la momentul de faţă dintre acestea au fost contractate 16, valoarea nerambursabilă a acestora fiind de 3,57 milioane euro. Alte 18 proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 26,33 milioane euro se află în stadiul de precontractare.
În cadrul celui de-al doilea apel de proiecte pentru domeniul 3.4. Regiunea Vest beneficiază de o alocare de 17,88 milioane euro.

Sus