Oferte locuri de munca top

Două proiecte esenţiale pentru judeţul Ilfov lipsesc din MGT

untitled

amplasamentul nodului intermodal Ilfov

Ultima variantă a Master Planului General de Transport ocolește două proiecte strategice pentru județul Ilfov, inelul 2 de centură și nodul intermodal București-Ilfov. Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a solicitat ministrului Transporturilor, Ioan Rus, includerea celor două proiecte în varianta finală a Master Planului.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Ilfov prin realizarea acestor proiecte, se creează o legatură rutieră directă și eficientă, între cele trei autostrăzi existente în jurul Municipiului București, A1 –Pitești, A2-Constanța și A3 Brașov. În acelaşi timp aceste investiţii pregătesc terenul pentru implementarea unor proiecte aflate în strategia de dezvoltare a județului Ilfov, “Nodul Intermodal Bucuresti –Ilfov”.

Nodul intermodal urmează să fie realizat în localitatea Moara Vlăsiei, investiţia fiind evaluată la 100 milioane euro. Proiectul urmează să interconecteze transportul pe calea ferată, aerian şi rutier.
CJ Ilfov va avea obligaţia de a realiza legăturile de la nodul rutier la Autostrada A3, precum şi conectarea la viitoarea autostradă A0 de ocolire a Bucureştiului şi la reţeaua de cale ferată.
Autorităţile ilfovene au obţinut deja o finanţare de 950.000 euro de la Comisia Europeană pentru întocmirea studiilor de fezabilitate în scopul implementării proiectului. Valoarea totală a acestor studii este 1,9 milioane euro.

Sus