Oferte locuri de munca top

CJ Bihor împrumută aproape 90 mil. lei

p-50fd1ceeb118bUn credit de 89,14 milioane lei urmează să fie contractat de Consiliul Judeţean Bihor pentru finanţarea unor investiţii publice de interes judeţean.
Autorităţile au lansat în această săptămână o procedură de achiziţie pentru selectarea unui operator bancar. Candidaţii au ales deja aleşi, potrivit reprezentanţiilor CJ Bihor.
Vor fi contractate două linii de credit, una de 35,14 milioane lei pe o perioadă de 20 de ani, iar cealaltă de 54 milioane lei pe o perioadă de 18 luni.
Consilierii Judeţeni au aprobat contractarea împrumutului la începutul primăverii trecute.
Fondurile vor fi utilizate pentru acoperirea costurilor de implementare ale proiectelor finanţate din fonduri europene până la rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană sau asigurarea co-finanţării ce revine CJ Bihor.
Aproape 50 milioane lei din acest împrumut se vor îndrepta către finanţarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din Judeţul Bihor.
O altă sumă semnificativă, 28,86 milioane lei, a fost alocată pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Oradea.
Din împrumut vor mai fi finanţate: proiectul implementat în Săcueni de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile-biomasă şi strategia de alimentare cu apă potabilă a localităţii Valea Ierului.

Sus