Oferte locuri de munca top

Trei muzee ar putea fi restaurate cu fonduri europene

2487.jpg Consiliul Judetean Dambovita pregateste lucrari de restaurare pe bani europeni pentru Curtea Domneasca din Targoviste, Muzeul de etnografie si folclor din Pucioasa, Muzeul de gravura Gabriel Popescu din comuna Vulcana Pandele.
„La muzee am vrut sa-mi fac o idee despre cum arata, despre ce lucrari sunt necesare, pentru ca va trebui sa pregatim perioada urmatoare de programare financiara pe fonduri europene si sa ne decidem asupra unuia sau a doua obiective care sunt reprezentative si care merita efortul de a scrie un proiect european si de a-l implementa. Din discutiile de pana acum, este foarte clar ca locatia de la Vulcana Pandele are deja scris un proiect pe fonduri norvegiene, Curtea Domneasca din Targoviste necesita in continuare investitii de conservare si probabil ca vom scrie un proiect si aici. Va trebui sa luam decizii de lucrari de mai mica anvergura pentru muzeul din Pucioasa”, a declarat presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu despre necesitatea viitoarelor proiecte.
Reprezentantii autoritatilor locale au efectuat la sfarsitul saptamanii trecute o vizita de lucru la muzeele din cadrul complexului muzeal Curtea Domneasca pentru a analiza starea in care se afla imobilele, precum si pentru identificarea solutiilor de restaurare si punere in valoare a obiectivelor turistice.
Anul acesta incepe implementarea proiectului pentru restaurarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din ansamblul de la Targoviste, investitie de 1,7 milioane de euro din fonduri norvegiene, potrivit documentelor CJ Dambovita.

Sus