Oferte locuri de munca top

Transparenta autorizatiilor de construire din Capitala, obligatorie

Un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București privind transparența autorizațiilor de construire va fi depus de consilierii PNL în cursul acestei săptămâni, după finalizarea consultărilor cu celelalte partide.

Proiectul vizează transparența în administrația locală și propune obligarea municipalității din București de a afișa pe site-ul Primăriei toate autorizațiile de construire emise pentru municipiul București, astfel încât oricine este interesat să aibă acces la aceste informații, să afle cine și ce construiește.

Peste 200 de apartamente noi, in autorizare langa Bucuresti

“Apreciem faptul că orice bucureștean trebuie să știe ce autorizație de construire s-a emis în perimetrul în care locuiește, este justificat ca el să aibă un interes, să știe ce se construiește în jurul casei sale și oferim această posibilitate prin depunerea proiectului care va obliga municipalitatea să afișeze pe site toate autorizațiile de construire din București”, a declarat Violeta Alexandru, președintele PNL București.

Proiectul de hotărâre spune că toate detaliile unei construcții autorizate vor fi făcute publice pe site, din momentul adoptării acestei hotărâri.

De asemenea, se dorește ca prin acest proiect toate autorizațiile de construire emise de la începutul anului 2018 să fie publicate pe site într-un termen estimat la 6 luni.

“Există întotdeauna o lipsă de transparență în ceea ce înseamnă autorizațiile de construire și orice om care vede că la vecinul din stânga, din dreapta, de peste drum sau, pur și simplu la el în cartier apare un șantier, niciodată nu știe dacă acea lucrare este autorizată”, a adăugat Adrian Moraru, consilier general al Municipiului București.

Acesta preconizează că va dura 60 de zile de la momentul adoptării hotărârii, pentru încărcarea autorizațiilor pe site și începerea procesului de scanare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus