Oferte locuri de munca top

Sorin Oprescu: Bucurestiul poate invata din experienta Berlinului

263.JPG Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aplezeaza la asistenta si expertiza specialistilor germani pentru imbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare.
Intr-o vizita oficiala desfasurata ieri in capitala Germaniei, Berlin, Sorin Oprescu i-a prezentat omologului sau, Klaus Wowereit, principalele proiecte de dezvoltare urbana pe care Bucurestiul intentioneaza sa le implementeze prin programe de cooperare europeana.
In cadrul acestei vizite, Sorin Oprescu, a declarat : „Suntem interesati sa dezvoltam parteneriate cu autoritatile germane centrale si locale in domenii importante de dezvoltare economica, mai ales ca experienta Berlinului in tranzitia de la un regim la altul este cea mai apropiata de cea a Bucurestiului.”
La randul sau, primarul Berlinului si-a exprimat interesul si disponibilitatea pentru dezvoltarea dialogului institutional intre cele doua administratii.
„Ma bucur ca au fost consolidate contactele intre Bucuresti si Berlin si ca astazi, relatiile dintre orasele noastre au primit o baza solida prin vizita Primarului General, Sorin Oprescu la Berlin. Intr-adevar capitalele europene se confrunta cu probleme asemanatoare si de aceea este foarte bine sa invatam unii de la altii, putem sa copiem fara ezitare ideile bune de la alte orase. O preocupare importanta pentru ambele capitale, Bucuresti si Berlin, este si problema fondurilor europene, intrucat orasele au nevoie de aceste fonduri pentru dezvoltare si putem sa actionam pe langa Comisia Europeana in acest sens.”, a declarat Klaus Wowereit.
In cursul vizitei sale la Berlin, Primarul General a avut o intrevedere si cu directorul Comitetului pentru Relatii Economice Est-Europene, Dr. Rainer Lindner, cu care a discutat despre atragerea investitorilor germani interesati sa dezvolte proiecte in Bucuresti, indeosebi in domeniile sanatatii, infrastructurii si in cel al reabilitarii cladirilor de patrimoniu, tinand cont de faptul ca aceasta organizatie are peste 200 de membrii constand in companii specializate in mai multe domenii, de la IMM-uri pana la firme cotate la bursa. La finalul intrevederii s-a stabilit ca Municipalitatea va transmite conducerii Comitetului o lista de proiecte prioritare ce urmeaza a fi promovate in randul companiilor si analizate in vederea incheierii unor parteneriate publice private.
De asemenea, Primarul Capitalei a avut intalniri cu reprezentanti ai conducerilor Asociatiei Federale a Camerelor de Industrie si Comert si ai Asociatiei Federale a Constructorilor din Germania.
Cu acest prilej s-a convenit organizarea unor misiuni economice la Bucuresti care sa analizeze posibilitatea demararii unor proiecte si investitii in modernizarea infrastructurii Capitalei.
Relatiile economice dintre Romania si Germania s-au dezvoltat substantial in ultimii ani, Germania fiind principalul partener economic al tarii noastre.

Sus