Oferte locuri de munca top

Romania invita Ungaria sa participe la realizarea unor macro-proiecte de infrastructura

Ministrul economiei, Constantin Nita, a invitat Ungaria sa participe la realizarea unor macro-proiecte de infrastructura, care vor interconecta economiile din Europa Centrala cu poarta sud-estica a Uniunii Europene.
Printre investitiile avute in vedere se numara proiecte ce vizeaza cresterea sigurantei navigatiei pe Dunare si interconectarea tarilor din regiune printr-o cale ferata rapida, care sa lege Praga de Bucuresti, via Budapesta.
Constantin Nita participa la inceputul acestei saptamani la lucrarile Comisiei mixte romano-ungare de cooperare economica de la Budapesta.
In cadrul acestei vizite ministrul roman a avut o intrevedere cu co-presedintele partii ungare din cadrul Comisiei mixte, Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Szijjarto Peter.
Cele doua parti au analizat stadiul implementarii unor proiecte strategice de interes comun in domeniul energetic vizand reiterarea sprijinului reciproc pentru Proiectul Interconectorului Azerbaidjan – Georgia – Romania – Ungaria (AGRI) si constructia oleoductului de transport titei Constanta- Trieste, pe ruta Romania- Ungaria- Slovenia- Italia. In acelasi sens au fost evidentiate stadiul pregatirii lucrarilor tronsonului ungar South Stream precum si propunerea ungara de construire a unei conducte de gaz intre Marea Egee si Marea Baltica.
In 2013, Ungaria a devenit al 3-lea partener comercial al Romaniei, al 5-lea la export si al 3-lea la import. Schimburile comerciale bilaterale au depasit in mod constant, 7 miliarde euro anual in ultimii trei ani, in timp ce dinamica cresterii exporturilor noastre in Ungaria s-a incadrat in marja cresterii generale a exporturilor romanesti la nivel international de 10%.

Sus