Oferte locuri de munca top

Romania, cea mai mare piata din Sud-Estul Europei

Romania este cea mai mare piata din Sud-Estul Europei, exporturile au atins in 2013 un nivel record de 49,6 miliarde euro iar importurile au totalizat 55,3 miliarde euro, potrivit ministrului economiei Constantin Nita.
La 30 aprilie 2014 exporturile au insumat 16,93 miliarde euro, cu o creste de 8,1% fata de aceeasi perioada a anului 2013. Sectoarele strategice si pietele tinta pentru perioada urmatoare in ceea ce priveste exporturile sunt masini si echipamente, IT&C, mobila, confectii si incaltaminte, aeronautica si tehnica militara, constructii dar si energie, precizand ca este necesar ca Romania sa exporte energie.
Prioritatile Ministerului Economiei in ceea ce priveste strategia de export 2014-2020 sunt: diversificarea schimburilor de export, cresterea rolului Consiliului de Export si crearea de noi centre regionale, dezvoltarea portalului de comert exterior, reorientarea activitatii de comert exterior, atragerea de fonduri structurale, infiintarea a cinci centre de promovare a produselor romanesti prin crearea unor agentii economice, finalizarea strategiei de competitivitate si a strategiei de reindustrializare a Romaniei.

Sus