Oferte locuri de munca top

Reguli noi pentru fatadele din Craiova

1898.jpg Autoritatile locale au dezbatut saptamana trecuta la Craiova un regulament privind fatadele cladirilor cu valoare arhitecturala.
Astfel noul regulament prevede masuri pentru integrarea noilor constructii in zona centrala a orasului prin respectarea unor reguli estetice si de construire care sa pastreze specificul arhitectural.
„Este un moment important pentru felul in care dorim sa arate orasul de acum inainte. Va trebui sa ne protejam monumentele, asta pentru ca suntem al doilea oras dupa Bucuresti care are cele mai multe cladiri-monument si pentru ca in zonele respective au inceput sa apara tot felul de constructii care nu au ce sa caute acolo si pe care din pacate nu le putem opri de la autorizare pentru ca nu aveam un regulament. Acest regulament speram ca ne va ajuta de acum incolo sa protejam aceasta zona”, a declarat primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu, citata de administratie.ro.
Potrivit noului regulament cei care vor sa construiasca un imobil in centru sau sa renoveze unul deja existent trebuie sa foloseasca materiale de buna calitate (excluzand plasticul si ceramica pentru fatade) si culori pastelate din gama alb, crem, ocru, gri, galben, olive.

Sus