Oferte locuri de munca top

Regiunea Sud-Est: Dezvoltarea durabila a oraselor ia grosul fondurilor

In Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, la finele luni iunie, erau in implementare prin Programul Operational Regional un numar de 475 proiecte, in valoare de peste 537,3 milioane euro. Suma reprezinta 94% din valoarea alocata regiunii.
La aceeasi data, valoarea sumelor rambursate catre beneficiari era de peste 281 milioane euro, reprezentand peste 49% din totalul fondurilor alocate de 571,6 milioane euro.
Cea mai mare suma a fost contractata pe Domeniul Major de Interventie 1.1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”. S-au semnat 89 contracte, valoarea solicitata totala fiind de 186,32 milioane euro. Subdomeniile catre care vor merge cele mai multe fonduri sunt: „Centre urbane” (11 Planuri Intregrate de Dezvoltare Urbana – PIDU) – 34 contracte, valoare solicitata de 59,58 milioane euro si Poli de crestere” (1 Plan Integrat de Dezvoltare – PID care cuprinde, pana in prezent, 36 de proiecte) – 33 contracte – valoare solicitata de 87,18 milioane euro.
Pe Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi-urbane inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura au fost semnate 17 contracte, valoarea solicitata totala fiind de 123,54 milioane euro.

Sus