Oferte locuri de munca top

Proiectul Spitalul Regional de Urgenta Cluj ar putea fi deblocat

Dupa ce a solutionat problema terenului necesar constructiei Spitalului Regional de Urgenta Cluj, Consiliul Judetean Cluj face presiuni asupra Ministerului Sanatatii pentru demarea proiectului. Rerezentantii autoritatilor judetene au transmis o noua solicitare catre Ministerul Sanatatii cu privire la posibilitatile de finantare a acestui obiectiv investitional de interes national.
Proiectul privind construirea unui spital regional de urgenta la Cluj dateaza din anul 2007, primul amplasament vizat fiind in comuna Apahida. Acest proiect fusese aprobat de Ministerul Sanatatii si prins in planul de investitii al acestei institutii. Dupa iunie 2008 locatia a fost schimbata.
Consiliul Judetean Cluj a aprobat, la finele lunii iulie 2014, comasarea terenurilor destinate construirii spitalului, respectiv a celor trei parcele de 60.000 mp, 4.763 mp si 79.237 mp. Mihai Seplecan, vicepresedintele CJ Cluj, precizeaza: „In final, a rezultat o parcela compacta de 14,4 ha care a fost transmisa in domeniul public al judetului, fapt care va determina un curs de actiune mult mai favorabil pentru implementarea acestei investitii, atat din punct de vedere al exploatarii unitare, cat si a asigurarii finantarii de la bugetul central sau din surse europene nerambursabile.”

Sus