Oferte locuri de munca top

Proiect de energie geotermala la Oradea

Consiliul Local Oradea este convocat in sedinta extraordinara in aceasta saptamana. Singurul proiect de pe ordinea de zi este aprobarea cofinantarii aferente proiectului „Valorificarea energiei geotermale pentru producerea agentului termic de incalzire pentru consumatorii PT 902 cu reinjectarea apei geotermale uzate termic in zacamant”.
Daca proiectul de hotarare va trece de consiliu contributia autoritatilor locale la aceasta investitie va fi de peste 300.000 de lei din totalul de peste 17 milioane de lei care urmeaza sa fie investiti in proiect. Durata lucrarilor ar urma sa fie de 18 luni.
Proiectul ar duce la reducerea consumului de combustibili fosili, reducerea facturii la energia termica, reducerea emisiilor de CO2.
In luna mai consilierii oradeni au aprobat indicatorii tehnico economici ai proiectului si incheierea unui acord de colaborare cu Transgex SA (companie care detine licenta de exploatare a surselor geotermale din zona) .
Proiectul este finantat prin programul RO06 Energie Regenerabila (RONDINE), derulat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

Sus