Oferte locuri de munca top

Producatorii de materile vor fi obligati sa creasca preturile

Preturile medii ale materialelor de constructii ar putea creste in anul 2014.
Producatorii vor fi fortati spre astfel de masuri in contextul modificarilor fiscale de la 1 ianuarie 2014 si a viitoarei liberalizari a preturilor la energie, care pun presiune puternica pe costurile de productie, considera Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon.
Printre modficarile intrate in vigoare de la inceputul anului se numara aplicarea impozitului pe constructii speciale ce apartin persoanelor juridice. Lista constructiilor speciale este vasta , printre acestea numarandu-se: cladirile industriale, constructiile usoare cu structuri metalice, centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice si nuclearo-electrice, pistele si platformele, sondele de titei, gaze, sare si platformele marine de foraj si extractie, turnurile de extractie miniera.
Noul impozit se ridica la1,5% din valoarea proprietatii si este directionat catre bugetul de stat.
„Producatorii nu mai au capacitatea sa absoarba aceste majorari de cost deoarece ultimii ani au fost marcati de o crestere constanta a preturilor la materii prime, energie si combustibil, care, pe fondul contextului competitiv al pietei si al supracapacitatii de productie la nivel national, nu s-au reflectat in pretul de vanzare pana acum.”, a declarat Liviu Stoleru.

Sus