Oferte locuri de munca top

Preturile apartamentelor au continuat sa scada si in luna mai

Scăderea prețurilor solicitate de către proprietari pentru vânzarea apartamentelor a continuat în luna mai. Astfel, la nivel național prețurile solicitate în cadrul anunțurilor de mică publicitate au scăzut cu 1,4%, după ce în aprilie scăzuseră cu 1,7%, potrivit indicelui imobiliare.ro

Spre deosebire de aprilie, când tendința de scădere a prețurilor s-a făcut simțită doar în Constanța, de data aceasta patru dintre cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au consemnat scăderi.

De remarcat este că ieftiniri au avut loc atât pentru apartamentele noi, cât și pentru cele vechi.

București

Apartamentele scoase la vânzare s-au ieftinit cu 2%, ajungând în luna mai la o medie de 1.394 euro/mp util.

Vânzătorii bucureșteni au redus prețurile cerute atât pentru locuințele din blocurile vechi, care s-au ieftinit cu 2,6% (la 1.346 euro/mp), cât și pentru cele nou-construite, cu 1,7% (la 1.427 euro/mp util).

Brașov

Apartamentele vechi s-au apreciat, în luna mai cu 1,6%, la 1.199 euro/mp util.

Pe de altă parte, însă, locuințele nou-construite din Brașov s-au ieftinit cu 2,6%, la 1.245 de euro/mp.

Cluj-Napoca

Și pretențiile vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca au scăzut în luna mai. Scăderi au avut loc pe ambele segmente ale pieței clujene: locuințele vechi s-au depreciat, însă, mai puțin, anume cu 0,4% (la 1.796 euro/mp util), iar cele noi, cu 2,9% (la 1.828 euro/mp).

Constanța

Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate evoluții diferite: apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,4% (la 1.230 euro/mp), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat, dimpotrivă, un avans de 2,5% (ajungând la 1.250 euro/mp).

Iași

În luna mai, prețurile cerute pentru locuințe din blocurile vechi ale Iașiului au crescut cu 0,7%, la 1.087 euro/mp. Apartamentele nou-construite, pe de altă parte, au consemnat o scădere de 0,2%, la 1.053 euro/mp util.

Timișoara

Cu 1,9% s-au redus, în luna mai, prețurile cerute pentru apartamente vechi din Timișoara, care au ajuns la 1.306 euro/mp. Totodată, locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat o scădere de 1%, până la 1.283 euro/mp util.

 

 

 

Citiți și:

Terenuri de peste 5 ha, comasate pentru functiuni industriale

Proiect pentru nou supermarket in Bucuresti

Ansambluri cu aproape 30 de case, in pregatire in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus