Solplanet x AeroFix

Politica europeana de coeziune orientata catre eficienta energetica

2366.jpg Eficienta energetica este unul din punctele de maxim interes pentru Uniunea Europeana, alaturi de dezvoltarea IMM-urilor si ocuparea fortei de munca, se arata in cel mai recent raport al Comisiei Europene.
In perioada de finantare 2014-2020 peste 38 de miliarde de euro vor fi investiti pentru trecerea la o economie mai ecologica prin investitii in eficienta energetica si in energia din surse regenerabile – comparativ cu 16,6 miliarde de euro investiti in economia cu emisii scazute de dioxid de carbon in perioada 2007-2013.
„(…) Vremea subventiilor uriase pentru drumuri si poduri incepe sa treaca, intrucat multe state membre si-au redus decalajele in domeniul infrastructurii. Investitiile directionate inspre inovare si o crestere economica ecologica vor crea locuri de munca durabile si de calitate si vor spori competitivitatea regiunilor noastre. (…) Aceste fonduri trebuie cheltuite cu intelepciune pentru a obtine rezultatele optime, in special in orasele si regiunile in care nevoile sunt cele mai urgente.”, a declarat comisarul pentru politica de coeziune Johannes Hahn.
In raport se constata ca politica de coeziune a atenuat declinul dramatic al investitiilor publice si a atras investitii private.

Sus