Oferte locuri de munca top

Pestera Ialomitei refacuta pana in toamna

Termenul pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a accesului in pestera Ialomitei a fost devansat pentru 1 octombrie 2014, desi initial lucrarile ar fi trebui sa dureze pana in luna mai a anului viitor.
„Aceasta devansare are doua scopuri: sa crestem gradul de absorbtie a banilor europeni, sa cream conditii de vizitare a pesterii, si sa atragem un numar suplimentar de turisti prin punerea in valoare a potentialului acestui obiectiv turistic natural”, a declarat presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu.
In prezent s-au montat 60 de bucati de pasarela, s-au demontat scarile de lemn, s-au montat cele noi, s-au desfacut pavajele pentru platforma de la intrare, s-a finisat platforma drumului de acces si au inceput procedurile de achizitie publica pentru dotarile necesare, a mai precizat sursa citata.
Proiectul „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii tehnice pentru cresterea potentialului turistic al pesterii Ialomitei din masivul Bucegi” este finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013. Proiectul are o valoare totala de peste 6 milioane de lei, din care aproape 5 milioane de lei – finantare nerambursabila de la Fondul European de Dezvoltare Regionala si buget national, iar peste 500.000 lei este finantarea din partea Consiliului Judetean Dambovita.

Sus