Oferte locuri de munca top

Patru proiecte majore de infrastructura sprijinite de UE

2442.jpg Patru proiecte de infrastructura de transport implementate partial sau integral in Romania vor fi cofinantate de Comisia Europeana. Valoarea maxima a eventualului sprijin acordat va fi de peste 10 milioane de euro.
Proiectele au fost selectate in cadrul cererilor de propuneri anuale si multianuale organizate in cadrul programului privind Reteaua Transeuropeana de Transport (TEN-T) si vor contribui la finalizarea retelei TEN-T, precum si la studierea unor modalitati inovatoare de reducere a amprentei de carbon din sectorul transporturilor.
Actiunile selectate pentru finantare in care este implicata Romania sunt:
– Platforma europeana ITS + (ITS: 2013-EU-50001-S) – sprijin financiar 1,88 milioane euro;
– Crocodile (ITS: 2013-EU-50003-P) – sprijin financiar 6,28 milioane euro;
– Cargo Tim – Studiu privind dezvoltarea infrastructurii pentru transportul intermodal de marfa in cadrul Aeroportului International
Timisoara(Prioritatea 1 – Multimodal: 2013-RO-91014-S) – sprijin financiar 1 milion euro;
– BIMH – Nodul multimodal Bucuresti-Ilfov: studii pregatitoare (Prioritatea 1 – Multimodal: 2013-RO-91042-S) – sprijin financiar 950.000 euro.
Primele doua proiecte vor fi doar partial implementate in Romania.
Comisia Europeana a initiat programul TEN-T pentru a sprijini constructia si modernizarea infrastructurii de transport din Uniunea Europeana. UE a alocat aproape 8 miliarde de euro pentru programul TEN-T in perioada 2007-2013, contribuind astfel la efectuarea studiilor sau lucrarilor necesare atingerii obiectivelor propuse.
Cererile de propuneri TEN-T pentru anul 2013 asigura o finantare combinata in valoare de 320 milioane de euro pentru un numar de 106 proiecte. Sunt finantate actiuni diverse, de la gestionarea traficului aerian pana la masurile de imbunatatire a performantelor de mediu in sectorul transporturilor.

Sus