Oferte locuri de munca top

Nou inspector general la ISC

Inspectoratul de Stat în Construcții — ISC are de ieri un nou inspector general, cu rang de secretar de stat. Funcția a fost ocupată anterior de Paul Racoviță, care tot ieri a fost revocat din funcție printr-o decizie a primului-ministru.

Astfel, noul inspector general ISC este Romulus Bulacu, fost senator PNL de Vâlcea.

Din anul 1991 și până în prezent, domnul Bulacu a ocupat diverse funcții în cadrul societății Minet SA Râmnicu Vâlcea, companie producătoare de textile nețesute.

Acesta a urmat cursurile Universității Tehnică Gh. Asachi –  Facultatea de tehnologia și chimia textilelor. De asemenea, deține un master în Dreptul Afacerilor și este Doctor inginer din anul 2015.

Actualul inspector general a pierdut un proces cu Agenția Națională de Integritate – ANI în anul 2019, când Înalta Curte de Casație și Justiție l-a declarat incompatibil cu funcția de consilier județean, pe care a deținut-o timp de 4 ani ani, între 2012 și 2016.

ANI constatase că în această perioadă firmele la care era asociat Romulus Bulacu au încheiat contracte cu unități ale Consiliului Județean Vâlcea.

În anul 2020, ANI a trimis către Senat o solicitare de încetare a mandatului acestuia, iar domnul Bulacu a formulat o contestație împotriva deciziei ÎCCJ, recursul fiind încă în judecare.

Romulus Bulacu este acționar la mai multe firme din Râmnicu Vâlcea: Minet Conf SRL, Minet SA, Minet Industries SRL, Minet Logistics SRL.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

 

11 Comentarii

 1. Olarescu Petruta said:

  Ce autoritate, la nivel national, vrea Guvernul sa asigure, numind un specialist in tehnologia si chimia textilelor la Inspectoratul de Stat in Constructii??Chiar nu au in activul de partid al celor 4 forte politice, din coalitie, nici un specialist in domeniul constructiilor?? Totul este de o ne-seriozitate totala!!! Chiar vreti sa atingem scorul absolut in lume, privind numirea de incompetenti in toate domeniile statului ??? Unde sunt specialistii promisi in campanie electorala??? Nu s-a retinut nimic din fiasco-ul din sanatate???

 2. Iojilica said:

  Probabil că un inginer constructor e director la Fabrica de textile netesute!

 3. ioan said:

  Baiet bun de la Vaideei, cu oile, cu branza, cu astea….Ce mai conteaza o sinecura? Sincer, nu stiu cum sta cu serviciile!

 4. Anonim said:

  De rahat, nu cunosc inspectorii care sunt de specialitate, ce au de controlat și unde…dar acesta care nici nu a auzit de legea 10 in construcții…nu mai spun de normative

 5. Anonim said:

  Degeaba se VORBEȘTE și se DEMONSTREZA PESTE TOT că ANALFABEȚII de guvernați SUNT INCOMPETENȚI ei continua cu INJOSIREA ROMANILOR !!!

 6. Anonim said:

  Ce ,, specialist,,..vai de capul nostru ……nici o treaba cu construcțiile …..din aceasta cauza ,,merg ,, lucrurile în România din ce în ce mai bine !!!!!!!!!!!!……..

 7. Anonim said:

  Aveti dreptate nu cunosc constructorii toate legile ca sunt prea multe , in continua schimbare dupa interesele unora dar un inginer chimist nici atat .Probabil ca s-au terminat constrctorii in tara au emigrat cu totii in aceasta tara incompenteneta din punct de vedere profesional .L a chimie , combinatul de la Valcea l-ai inchis si vreti si constrctuctiile care abia au rasarist din intunereric sa se scufunde iar

 8. Radu said:

  Sunt semnale ca treaba va merge foarte bine. Ce simt cei care sunt ingineri constructori si sunt in subordinea d-lui Inspector Sef? Cum vor comunica daca nu au un limbaj comun? Vai de ei, dar si, vai de noi.

 9. Cristina said:

  Un specialist în domeniul construcțiilor, care sigur cunoaște legile și normativele, numit în această funcție ar ”incomoda” clientela politică. Se știe că cele mai mari sume în acest domeniu se investesc…
  Și noi dorim ”idsciplină” în tot haosul actual…

Sus