Oferte locuri de munca top

Max Boegl si Vega incheie lucrarile la pista aeroportului Iasi

2505.JPG Noua pista a Aeroportului International Iasi va fi inaugurata in aceasta luna. Ultimele lucrari sunt in curs de desfasurare.
Lucrarile la noua pista (flexibila) de la Aeroportul Iasi au inceput pe data de 7 august 2013. Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega „93 SRL si SC UTI Grup SA a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri. Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fara TVA. Termenul initial de finalizare era de 25 de luni, in acest termen inclusa si proiectarea. Lucrarile includ realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.
Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a precizat:
„In prezent muncim intens pentru a turna ultimele straturi de asfalt. Mai exact, ultimele doua straturi superioare ale pistei. Turnam intai straturile laterale de uzura pentru a putea da front de lucru companiei UTI Grup, care lucreaza la amenajarea balizajului perimetral de la pista. Incepand cu 21 august, traficul se va muta integral pe noua pista. Avem deja construiti 2.150 metri, pentru moment fiind omologata pentru o lungime de 1.800 metri. In noiembrie vom avea finalizati toti cei 2.400 metri si se va extinde omologarea pe intreaga sa lungime.”
Investitia ce vizeaza pista este cuprinsa in proiectul de dezvoltare si modernizare a aeroportului Iasi, estimat la o valoare totala de 56,7 milioane de euro. Proiectul beneficiaza de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Transport.
Obiectivele majore propuse sunt proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent.
*Proiectul este blocat de Ministerul Transporturilor
Fondurile europene castigate de catre Judetul Iasi pentru dezvoltarea aeroportului nu pot fi momentan decontate deoarece Ministrul Transporturilor nu a aprobat inca cererile de rambursare.
„Proiectul european pe care l-am depus si castigat este in continuare blocat la Bucuresti. Lipseste ordinul pe care Ministerul Transporturilor are obligatia sa il dea. Noi am facut toate demersurile. M-am intalnit personal cu dl. Ministru Ioan RUS. Am fost in sedinta cu toti decidentii, la Minister, am dat toate raspunsurile la problemele invocate. Faptul ca acest ordin lipseste cauzeaza prejudicii iesenilor. In proiectul vechi constructorul trebuia sa livreze o anumita panta la lucrari, dar in noul proiect, cel european, in care avem prinsa si extinderea parcarii, avem alte cote, care difera de primele. Ce construim astazi va fi spart peste cateva saptamani. Am explicat foarte clar acest lucru la Bucuresti. Daca nu semneaza, facand astfel un abuz, vor fi buni de plata si vor plati atat civil, cat si, probabil, penal”, a declarat Cristian Adomnitei

Sus