Oferte locuri de munca top

Mari proiecte ale Iașiului

Certificatele de urbanism vizând cele mai importante proiecte pentru care municipalitatea Iași va obține fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) – Axa IV, destinată mobilității urbane au fost eliberate în iunie.

Este vorba despre proiectele de

* reabilitare a  infrastructurii de tramvai pe traseele Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Podu Roș – intersecția cu bulevardul Primăverii, bulevardul Virgil Săhleanu (între intersecția cu bulevardul Metalurgiei și rond Țuțora) și Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea Chișinăului, precum și cel de

*  reabilitare a podului Tudor Vladimirescu peste râul Bahlui.

Prin intermediul POR – Axa IV Iașul beneficiază de 58,3 milioane de euro, sumă care va constitui una dintre sursele principale de dezvoltare ale orașului în următorii ani.

Pregătiri pentru amenajarea a noi locuri de parcare

Municipalitatea ieșeană continuă programul de amenajare a noi locuri de parcare. În acest sens Primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru două proiecte de acest gen care ar urma să fie realizate în zona centrală.

Astfel, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, edilii intenționează construirea două parcări subterane și supraterane pe strada Nicolae Bălcescu, nr.1 (lângă Policlinică), respectiv pe strada Bărboi / bulevardul Anastasie Panu.

Certificate de urbanism pentru Institutul Regional de Oncologie, școli și asociații de proprietari

Tot în cursul lunii iunie a primit certificat de urbanism și Institutul Regional de Oncologie Iași pentru construirea în strada Ion Creangă, nr. 5bis, a unui buncăr și extinderea laboratorului de radioterapie.

 

Citiți și:

Va fi depusa aplicatia de finantare pentru un important proiect rutier de peste 719 mil lei

Obiectiv de investitii de 62 mil euro, aprobat

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus