Oferte locuri de munca top

Locuintele s-au scumpit peste media europeana

Creșterea prețurile locuințelor din țara noastră a fost în primul trimestru peste media europeană. Conform analizei publicată astăzi de oficiul european de statistică, Eurostat, în primele trei luni în țara noastră prețurile locuințelor au fost mai mari, în medie, cu 8,1% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut.

Prin comparație, pe asamblul Uniunii Europene creșterea medie anuală a fost de numai 5,5%.

În zona euro, prețurile locuințelor, măsurate de indicele european al prețurilor locuințelor, au crescut cu 5,0% în primul trimestru, comparativ cu același trimestru al anului precedent. Aceasta este cea mai mare creștere anuală din trimestrul doi din 2007.

Datele nu sunt afectate de măsurile de prevenție Covid-19 pe care statele membre au început să le introducă în această perioadă.

Analiza Eurostat a vizat cele 27 de state comunitare, la care s-au adăugat Marea Britanie, Islanda și Norvegia.

În primul trimestru  față de aceeași perioadă din 2019 cel mai mult s-au scumpit locuințele din Luxemburg, +14%, urmate de cele din Slovacia, +13,1%, și cele din  Estonia, +11,5%.

În schimb, în Ungaria, în același interval de timp, prețul caselor a scăzut cu 1,2%, singurul exemplu de ieftinire a locuințelor in ultimul an.

În același timp, în Irlanda locuințele s-au scumpit cu 1%, iar in Cipru cu 1,1%.

 

 

Citiți și:

Viitoare mare parcare supraetajata in Bucuresti

Pregatiri pentru edificarea de noi spatii de depozitare, in provincie

Hala de productie, depozitare si spatii administrative, intr-un parc industrial

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus