Oferte locuri de munca top

Intreaga retea de drumuri din judetul Cluj va fi asfaltata

2553.jpg Consiliul Judetean Cluj intentioneaza sa asfalteze intreaga retea de drumuri judetene din Cluj, in lungime de 1.205,60 km.
Mihai Seplecan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, a declarat:
„Imi doresc sa pregatim documentatia tehnica intr-un timp cat mai scurt astfel incat lucrarile sa inceapa cat mai repede, termenul de executie fiind estimat la aproximativ 1,8 – 2 ani de zile. Stim cu totii care este situatia unor sectoare de drum judetean care tranziteaza judetul si cum arata unele artere care duc spre zonele turistice.”
Valoarea estimata a lucrarilor de intretinere si reparatii este de aproximativ 140-150 de milioane de euro, pretul exact, respectiv solutia tehnica fiind stabilite ulterior elaborarii proiectelor tehnice. Printre sursele de finantare ale acestui proiect se numara atat sursele proprii cat si varianta „creditului furnizor”, executantul lucrarilor de modernizare a drumurilor judetene, care va primi si intretinerea acestora, va fi interesat sa lucreze intr-un timp cat mai scurt, la o calitate superioara, astfel incat costul de intretinere sa fie unul mic.
Printre lucrarile propuse a fi realizate in cadrul acestui proiect se numara: asternerea de covoare asfaltice pe sectoarele de drum cu asfalt degradat si peste reciclarile existente neprotejate, tratamente bituminoase pe sectoarele de drum cu asfalt in stare relativ buna, reabilitari pe sectoarele intens circulate si cu aflux mare de turisti, respectiv asfaltarea completa a sectoarelor de drum pietruite.
In acest proiect nu sunt incluse acele sectoare de drum asfaltate in ultimii trei ani de zile, care beneficiaza de o imbracaminte in stare buna.

Sus