Oferte locuri de munca top

In ce stadiu sunt marile proiecte rutiere din judetul Brasov

CNAIR, prin asocierea care realizează documentațiile de proiectare, a solicitat CJ Brașov eliberarea certificatului de urbanism pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie pentru Autostrada Braşov – Bacău.

Asocierea care va realiza documentația tehnică este Search Corporation SRL – Primacons Group SRL.

Pentru eliberarea certificatului de urbanism administaţia judeţeană aşteaptă primirea avizelor din partea autorităţilor publice locale al căror teritoriu administrativ este străbătut de viitoarea şosea de viteză A13.

Este vorba despre primăriile municipiilor Braşov şi Codlea, alături de cele din Hălchiu, Bod, Sânpetru, Hărman şi Prejmer.

În data de 10 decembrie 2021, Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a avizat Studiul şi Raportul Alternativelor de Traseu – Analiza Muticriterială de Traseu Etapa 2, în cadrul căruia a fost definitivat traseul autostrăzii A13. Ulterior, planul de situaţie al variantei finale pentru sectorul de drum cuprins între Braşov şi Bacău a fost transmis Consiliului Judeţean.

18 ofertanti si-au disputat un contract de executie lucrari

Traseul autostrăzii Braşov – Bacău începe la nord de municipiul Codlea, acolo unde este prevăzută realizarea unui nod rutier care să lege A13 de viitoarele tronsoanele Braşov – Făgăraş şi Ploieşti – Braşov din autostrada A3.

În ceea ce priveşte tronsonul Ploieşti – Braşov din autostrada Bucureşti – Braşov, proiectul este în faza de completare/revizuire a Studiului de Fezabilitate şi elaborare Proiect Tehnic, realizată de firma Consitrans SRL.

În momentul de faţă, Etapa 1 din Analiza Multicriterială de Traseu este încheiată, fiind propuse cinci posibile variante de traseu pentru segmentul Ploieşti – Braşov. În perioada următoare, acestea vor fi discutate şi analizate cu factorii de decizie din judeţele Prahova şi Braşov şi cu autorităţile şi instituţiile teritoriale implicate în procesul de aprobare şi avizare a proiectului.

Cât despre segmentul Braşov – Făgăraş din autostrada A3, în lungime de 48 de kilometri, în urma procedurilor de achiziţie desfăşurate de CNAIR contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectulului Tehnic de Detaliu a fost atribuit asocierii Search Corporation – Protelco – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik AS (Mega Engineering Consulting Inc.)

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus