Oferte locuri de munca top

Iasi: Pasajul Octav Bancila a trecut peste calea ferata

Lucrarile la pasajul rutier Octav Bancila din Iasi au depasit o etapa importanta, cea mai complexa a intregului proiect. In aceasta saptamana a fost montat elementul metalic care traverseaza liniile de tren din zona Tigarete. Tablierul, cu o lungime de 36 metri si o greutate de 100 de tone a fost ridicat deasupra caii ferate cu o macara speciala. Este cel mai important element de structura care a fost montat in cadrul pasajului, precizeaza reprezentantii primariei.
Operatiunea de ridicare a tablierului de 100 de tone si aducerea pe amplasamentul pasajului a durat mai mult de doua ore si jumatate. Dupa asezarea tablierului pe pozitie, muncitorii au creat legatura cu structura metalica deja montata deasupra strazii Moara de Foc.
*Finalizarea, anul viitor
Odata cu montarea acestui element metalic, structura pasajului acopera aproximativ jumatate din traseul total al viitorului pasaj. Pe structura metalica urmeaza sa fie turnat stratul de beton armat si asfaltul pentru zona circulabila. Primele tronsoane de tablier au fost montate in vara anului trecut pe sectorul dinspre Pacurari al pasarelei supraterane. Sunt in acest moment ridicati pilonii de beton de pe tot traseul.
Pasajul urmeaza sa fie definitivat in cursul anului viitor, cand este preconizata si deschiderea circulatiei. Constructia pasajului face parte din proiectul cu fonduri europene care cuprinde si modernizarea strazilor adiacente, in acest moment, in marea lor majoritate, finalizate complet.

Sus