Oferte locuri de munca top

Eugen Teodorovici: Toleranta zero in fata fraudelor

1758.JPG Masurile de combatere a fraudei si coruptiei la nivelul fondurilor structurale si de investitii europene au fost dezbatute in aceasta saptamana in cadrul unui seminar organizat de Comisia Europeana, alaturi de autoritatile romane si de Transparency International, la Bucuresti.
Prezent la eveniment Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a declarat: „Inca de la infiintare, Ministerul Fondurilor Europene a avut si are ca abordare principala „toleranta zero” in fata fraudelor si a oricaror abateri de la principiile si bunele practici europene, de la cadrul legislativ si regulamentele europene.”
Ministerul Fondurilor Europene a adoptat masuri administrative, institutionale si legislative pentru a preveni si pentru a combate fraudele. Lupta impotriva fraudei este un obiectiv cheie in perioada de programare 2014-2020, a precizat Eugen Teodorovici.
Oficialul a reamintit ca Romania a intampinat dificultati in implementarea fondurilor europene si din cauza fraudelor si coruptiei, adaugand ca tara noastra nu va repeta greselile din trecut.
„Trebuie sa folosim fondurile europene pentru a investi in viitorul nostru, in cresterea economica a Romaniei si a Uniunii Europene, nu trebuie sa utilizam banii europeni doar de dragul absorbtiei. Asigurarea protectiei efective a intereselor financiare ale Uniunii Europene este una dintre prioritatile Guvernului Romaniei, care este implicat si ferm angajat in promovarea unei bune cooperari cu structurile nationale si cu cele europene, pentru a defini si implementa mecanismele anti-frauda si anti-coruptie”, a adaugat Teodorovici.

Sus