Oferte locuri de munca top

Drumul Expres Gaesti – Ploiesti: timp de noua luni nu au demarat investigatiile geotehnice

Etapa de proiectare a Drumului Expres Găești – Ploiești este blocată din primăvara anului trecut, investigațiile geotehnice nefiind demarate nici până în prezent, potrivit reprezentanților CNAIR

Din cauza întârzierilor, autoritatea contractantă a emis un certificat negativ asocierii căreia i-a fost atribuit contractul de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție, contract ce are o valoare de 3,8 milioane euro.

Contractul a fost semnat în luna august 2020 între CNAIR și asocierea Search Corporation SRL – Mega Muhedislik Musavirlik AS.

Reprezentanții CNAIR susțin că au survenit întârzieri ca urmare a mobilizării slabe a prestatorului în ceea ce privește demararea investigațiilor geotehnice.

Beneficiarul a aprobat tema de proiectare geotehnică în data de 3 aprilie 2023. Demararea investigațiilor geotehnice trebuia realizată în termen de aproximativ 20 zile după aprobarea temei de proiectare geotehnică. De la data aprobării temei de proiectare geotehnică a fost înregistrată o perioadă de aproximativ 9 luni în care investigațiile geotehnice nu au fost demarate.

Beneficiarul a emis ordinul de mobilizare a utilajelor pentru realizarea investigațiilor geotehnice în data de 18 iulie 2023. Prestatorul nu a mobilizat toate categoriile de utilaje/echipamente, în termenul menționat în Ordinul de mobilizare.

Datele contractuale sunt:

* Studiul de Fezabilitate – 3 septembrie 2023

* Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) – 16 decembrie 2023

* Proiectul tehnic de execuție (PTE) – 17 martie 2024.

* Termenul de finalizare a contractului de servicii este 19 iulie 2024.

Prestatorul a contestat în instanță unele mențiuni din certificatul negativ emis în octombrie 2023 de către autoritatea contractantă.

Oferta castigatoare, reevaluata, pentru reabilitarea unui tronson DJ

Obiectul contractului

* Studiu de Fezabilitate: analiza multicriterială de traseu, studiu geotehnic, studiu arheologic, documentația pentru ocuparea terenurilor, studiul de evaluare a impactului asupra mediului

* Proiect pentru Autorizarea executării lucrărilor de construire

* Proiect tehnic de execuție

* Asistența tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de licitație pentru lucrări

* Asistența tehnică acordată beneficiarului în vederea depunerii și aprobării aplicației de finanțare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus