Oferte locuri de munca top

Criza financiara reprezinta principalul risc mondial in 2014

Continuarea crizei financiare reprezinta cel mai mare risc ce se intrevede pentru acest an la nivel mondial, potrivit unui sondaj realizat de fundatia World Economic Forum (WEF) in randul decidentilor din mediul de afaceri, autoritatilor publice, mediului academic, organizatiilor neguvernamentale si organizatiilor internationale.
In pofida eforturilor statelor din zona euro pentru metinerea sub control a deficitului si a nivelului de indatorare, ingrijorarile privind criza fiscala persista. La aceasta se adauga si alarmele privind nivelul ridicat al datoriei publice in SUA si Japonia. In plus, calitatea activelor multor banci este pusa sub semnul intrebarii.
In al doilea rand, decidentii sunt preocupati de cresterea somanului pe masura ce multe persoane, atat in economiile dezvoltate, cat si in cele emergente, intampina dificultati din ce in ce mai mari in identificarea unui loc de munca. Tinerii si minoritatile reprezinta doua segmente indeosebi afectate de acest fenomen.
De asemenea, inegalitatea repartizarii veniturilor in randul populatiei naste motive de ingrijorare in sensul in care poate pricinui o ingustare a clasei de mijloc in tarile dezvoltate, releva sondajul WEF.

Sus