Oferte locuri de munca top

Creanţe de 60 milioane de lei pentru un proiect imobiliar eșuat la Oradea

Piata_Unirii_OradeaProiectul imobiliar eșuat al  Zenith Retail SRL Oradea atrage prin insolvenţa societăţii creanţe de peste 60 de milioane de lei, potrivit listei credale provizorii.

În ianuarie 2016 Tribunalul Oradea a aprobat cererea de insolvenţă a creditoarei principale Veneto Banca SCPA – Sucursala Bucureşti din septembrie 2015 și a numit drept administrator judiciar Rovigo SPRL – Filiala Braşov (prin avocat Aura Deleanu).

Masa credală arată creanţe restante de 60,1 milioane de lei, din care creanţe garantate de 43,6 milioane de lei – peste 30 de milioane de lei pentru Veneto Banca SCPA și 12,7 milioane de lei pentru Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-catolică de Oradea. La grupa a doua de creanţe s-au înscris pentru creanţe bugetare Primăria Oradea cu 1,4 milioane de lei și Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj Napoca cu 5,8 milioane de lei de recuperat.

La aceste sume se adaugă creanţe chirografare de peste 9 milioane de lei datorate băncii Veneto Banca S.C.P.A. cu sediul în Italia.

La Adunarea Creditorilor de pe 23 martie creditorii au stabilit un onorariu de 3 mii de lei lunar pentru administratorul judiciar la care se adaugă un onorariu de succes pe măsură ce bunurile se vor vinde, potrivit supervizor.ro.

Proiectul pentru construcţia unui ansamblu imobiliar în valoare de 700 de milioane de euro a demarat în 2008 când omul de afaceri italian Antonino Papalia a cumpărat un teren lângă Oradea. Proiectul presupunea construcţia a 500 de apartamente de lux, a unui parc de distracţii pe o suprafaţă de peste 10 hectare, un aquapark şi o pistă de ski acoperită, a unui hotel cu 19 etaje și a unei clădiri de birouri cu 14 etaje.

Omul de afaceri este asociat al mai multor firme din Oradea printre care Ecodiesel SRL firmă aflată în faliment cu o masă credală de peste 200 de milioane de lei. Zenith Retail are de recuperate peste 16 milioane de lei în acest caz, potrivit supervizor.ro.

Sus