Oferte locuri de munca top

Covoare si panouri fonoabsorbante de peste 28 mil euro

CNAIR va aşterne covoare fonoabsorbante şi va monta panouri fonoabsorbante în valoare de peste 28 milioane de euro (circa 132 milioane de lei inclusiv TVA), pentru diminuare zgomotului rutier. Până acum CNAIR nu a implementat nici o măsură stabilită prin planurile de acţiune întocmite în etapele anterioare, ceea ce plasează România la coada clasamentului Uniunii Europene privind reducerea zgomotului generat de traficul rutier.

Proiectul „Implementare planuri de acţiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier-etapa 2011-2016” a fost întocmit în urma derulării celei de-a doua etape de cartare a zgomotului derulată simultan la nivelul Uniunii Europene pentru evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental.

Finanţarea proiectului se va face din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) şi de către Guvernul României prin asigurarea cofinanţării necesare.

Pentru acest proiect, urmează să se implementeze măsuri de reducere a zgomotului rutier care vizează două direcţii:

* aşternerea de covoare fonoabsorbante şi

* montarea de panouri fonoabsorbante.

Obiectivul general este de a oferi un confort acustic minim necesar atât participanţilor la trafic cât şi persoanelor care locuiesc în vecinătatea anumitor sectoare de drumuri naţionale pe care s-a înregistrat un nivel foarte ridicat al zgomotului datorat traficului rutier intens.

Guvernul a pregătit un proiect de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului referitor la diminuarea zgomotului din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POIM 2014-2020 și din alocații bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Ansambluri rezidentiale mici vor fi dezvoltate langa un oras mare

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus