Oferte locuri de munca top

Constructorul noului stadion Dinamo, de 172 mil euro, va fi ales anul acesta

Autoritățile fac pregătirile necesare în vederea lansării licitației pentru atribuirea contractului de construire a noului stadion Dinamo din București.

În acest sens, a fost estimată valoarea totală a investiției, care se ridică la aproape 172 milioane de euro (peste 854,57 milioane de lei, TVA inclus).

Din această valoare, lucrările de construcții-montaj sunt de peste  619,54 milioane lei (TVA inclus).

Aproape 97% din valoarea totală va fi finanțată prin Compania Națională de Investiții.

Noul stadion tip arenă va avea o capacitatea mare (peste 25.000 de locuri) și va fi de categoria I – nivel de competiție internațional. Prin proiect se prevede și realizarea unui heliport.

Stadionul va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv cerințele superioare acestui standard.

Acesta va fi un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 125×85 metri, unde se vor desfășura meciuri de fotbal si rugby.

Proiectul prevede repoziționarea segmentului de conductă de termoficare ce traversează terenul într-o galerie nou construită, din beton armat.

Galeria se va poziționa în afara amprentei noii construcții, între limitele exterioare ale acesteia și limita de proprietate.

Suprafața desfășurată totală a arenei este de 66.716 mp.

Pe lângă stadion, proiectul prevede și construirea de spații complementare pentru sport: sală box cu trei ringuri, sală haltere, sală judo și lupte, cu un tatami judo și două suprafețe pentru lupte, sală gimnastică, fitness, sală scrimă – corp central.

Totodată, vor fi realizate spații utilizate pentru amenajarea vestiarelor și a altor spații conexe pentru personal – corp perimetral; spații pentru patru vestiare pentru zona de handbal/tenis și pentru două vestiare pentru zona atletism; spații cantonament – amplasat în corpul perimetral; cantină și amfiteatru.

Cine a ramas in cursa pentru atribuirea unui mare contract de proiectare

Birourile clubului sunt amenajate în corpul perimetral, pe latura sud-vest, către limita de proprietate față de spitalul clinic de urgență.

Prin proiect este prevăzută o aripă dedicată conducerii, cu birouri individuale și  respectiv o aripă pentru restul personalului, cu 1-2 spații tip open space.

 

 

Descarcati aici

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus