Oferte locuri de munca top

CNAIR va face investiti de peste 1 mld euro, cu acelasi numar de angajati

CNAIR va avea anul acesta același număr de personal (7.557 salariați) ca cel aprobat  în anul 2020. Dar, nivelul câștigului mediu brut pe salariat programat pentru anul 2021 este mai mic cu 0,22% față de cel realizat la finelui anului trecut.

Aceasta deși cheltuielile de natură salarială programate în proiectul bugetului de venituri și cheltuieli sunt mai mari cu 5,60% față de cele programate în bugetul din anul trecut.

În acest an, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR SA va avea un buget de investiții mai mare cu peste 23% față de cheltuielile realizate anul trecut în acest scop.

Finanțarea investițiilor se ridică la 5,4 miliarde lei, echivalentul a circa 1,1 miliarde euro, conform proiectul de buget al CNAIR.

Din această sumă, circa 389,7 milioane lei sunt alocate anul acesta pentru efectuarea unor plăți pentru angajamentele din anii anteriori.

Cum se descurca firmele de constructii primavara aceasta

Sursele de finanțare vor fi asigurate din:

* surse proprii – în principal din amortizare în valoare de 64,5 milioane lei

* alocații de la buget, intrări de credite externe și intrări de fonduri nerambursabile în

valoare de peste 5,17 miliarde lei;

* alte surse legal constituite în valoare de circa 164,7 milioane lei.

Veniturile totale sunt estimate pentru anul 2021 la o valoare de peste 4,97 miliarde lei, în creștere cu 34,84% faţă de veniturile totale realizate în anul 2020.

Din veniturile proprii vor fi finanţate cheltuielile de personal în valoare de 685,5 milioane lei.

Cheltuielile totale sunt estimate pentru anul 2021 la nivelul de 4.972.128 mii lei, cu o creștere cu 34,83% faţă de preliminatul anului 2020.

Potrivit legii, un procent  de 15%  din  veniturile realizate din tariful de utilizare a reţelei drumuri naţionale din România înregistrate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere-S.A. se vor constitui venituri  proprii  ale  Companiei Naţionale  de  Investiții Rutiere – S.A

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus