Oferte locuri de munca top

Cererea pentru case va fi in crestere si in perioada urmatoare

Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce privește interesul locativ al românilor. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziția de case. Creșterea a fost cu peste 50% în trimestrul III față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unei analize realizate de RE/MAX România.

„Starea de urgență, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanșator al acestor schimbări, iar potrivit informațiilor noastre tendința se va menține. Având în vedere evoluția pandemiei și amenințarea unei noi situații de lockdown, dar și accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât și limitrofe marilor orașe, va fi în creștere și în perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Cererea pe segmentul case la nivel național a cunoscut în ultimele luni o creștere remarcabilă față de aceeași perioadă a anului precedent. Concret, în trimestrul III s-a înregistrat o creștere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăți față de perioada simlară a anului trecut.

Totodată, cererea de case a crescut cu circa 125% în lunile ulterioare stării de urgență, respectiv iunie – septembrie 2020 față de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare și închiriere.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în orașe mari ale țării, cu o puternică piață imobiliară, în top trei fiind București, Cluj și Brașov.

Printre principalele criterii de selecție solicitate de posibilii cumpărători sau chiriași se numără, preponderent în această ordine: suprafața construită, suprafața terenului, locația și prețul.

Totodată, specialiștii au remarcat și creșterea interesului pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini. La nivel general, cererea pentru apartamente a cunoscut o creștere de 17,5% în T3 2020, față de T3 2019.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus