Oferte locuri de munca top

Ce se va intampla cu TVA-ul redus pentru locuintele mai scumpe

Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru achiziționarea locuințelor de până în 140.000 de euro va avea un impact negativ asupra veniturilor obținute de stat din TVA, impact estimat la -0,2 miliarde lei pentru anul 2021.

Ca urmare, mult așteptatul TVA redus nu va mai intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, așa cum era prevăzut prin lege.

Prin această facilitate, deja publicată în Monitorul Oficial, cumpărătorii ar fi fost scutiți de plata a 19.600 euro, la achiziționarea unei locuințe de cel mult 140.000 euro.

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, Guvernul a propus amânarea termenului de intrare în vigoare a măsurii privind majorarea la 140.000 euro a plafonului pentru aplicarea cotei reduse de 5% pentru livrarea locuințelor ca parte a politicii sociale.

Facilitatea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Legea în vigoare prevede TVA de 5% pentru livrarea de locuințe a căror valoare nu depășește 450.000 lei (circa 92.400 euro), achiziționate de orice persoană necăsătorită sau familie. Aceasta dacă terenul pe care este construită locuința nu depășește suprafața de 250 mp, inclusiv amprenta la sol a locuinței, în cazul caselor de locuit individuale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Un comentariu;

  1. Georgescu Eugeniu said:

    Casele nu se realizeaza numai orin Dezvoltatori.Sunt tot cetateni ai Romaniei si cei care , cu eforturi proprii isi ridica o constructie, iar prin aceste acte legislative sunt nedreptatiti.Ce fel de gandire au cei care elaboreaza legile, cei care le aproba.Suntem toti egali in fata legii? Propun ca acest slogan sa fie sters din Constitutie.

Sus