Oferte locuri de munca top

Canalul Bucuresti-Dunare ar impulsiona dezvoltarea in Sud

2018.jpg Un prim pas pentru dezvoltarea bazinului dunarean ar putea fi realizarea proiectului pentru zona economica Bucuresti Sud, in lungul canalului Bucuresti – Dunare, cu extensie spre Giurgiu-Ruse, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul dezbaterilor din Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene (CoDCR), ce a avut loc la Viena.
„Dunarea este adevarata coloana vertebrala a Europei si, totodata, singurul fluviu cu adevarat international. De aceea, cred ca dezvoltarea Dunarii de Jos nu reprezinta doar o prioritate zonala”, a afirmat Sorin Oprescu.
In opinia sa, dezvoltarea regiunii Dunarii impune „elaborarea unui program complex, bazat pe un concept unitar, pentru intreg teritoriul, cu implicarea institutiilor publice din Romania si din Bulgaria, a Comisiei Europene si a celorlalte institutii continentale, administrative si financiare. Atat Bucurestiul cat si Sofia trebuie sa se transforme in doua locomotive de dezvoltare pentru a putea atinge obiectivele Strategiei Uniunii Europene privind conectivitatea si cresterea calitatii vietii”, a adaugat primarul general.

Sus