Oferte locuri de munca top

Barroso: South Stream va respecta 100% legislatia europeana

Oficialii europeni mizeaza pe scaderea emisiilor de carbon si o piata a energiei stabile, potrivit declaratiei Presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, sustinuta inainte de Summit-ul G7 de la Bruxelles.
„Comisia se va asigura ca infrastructura energetica si proiectele din Uniunea Europeana precum South Stream respecta 100% legislatia europeana in domeniul energetic, regulile achizitiilor publice etc. Am lansat deja un apel catre Bulgaria pentru incalcarea regulilor, ceea ce inseamna ca vorbim serios. Alte proceduri de infringement vor urma catre alte tari daca anumite obstacole pentru piata economica libera nu sunt indepartate.”, a mai precizat Barosso.
Acesta a mai declarat ca in contextul energetic actual Uniunea Europeana trebuie sa actioneze si sa se poarte ca o singura entitate cu cei care livreaza energia, dezbinarea afectand piata europeana interna.
In perioada 4-5 iunie la Bruxelles a avut loc Summit-ul G7, cu ocazia caruia oficialii europeni au dezbatut Strategia Energetica pentru 2014-2020.

Sus