Oferte locuri de munca top

Autostrada Ploiesti – Comarnic – Brasov, studiu aprobat pentru PPP

Studiul de fundamentare privind construcția și operarea segmentului de autostradă Ploiești – Comarnic – Brașov, precum și operarea autostrăzii București – Ploiești a fost aprobat ieri de Guvern.

Studiul de fundamentare a fost întocmit în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr.39/2018 privind parteneriatul public-privat. Prim ministrul Viorica Dăncilă, care a declarat: “Studiul de fundamentare pentru acest proiect strategic de investiții, decis să se realizeze în parteneriat public-privat, l-am discutat, într-o primă lectură, într-o ședință de guvern anterioară. Din luna septembrie vor începe procedurile de atribuire și dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât până la sfârșitul acestui an să reușim semnarea acestui contract deosebit de important. Autostrada realizează legătura Capitalei cu municipiul Brașov, traversând axa turistică Sinaia-Bușteni-Azuga-Predeal. Durata de proiectare și execuție este stabilită la maximum patru ani cu începere din anul 2019. Totodată, sunt prevăzute și bonificații din partea statului, dacă lucrările de execuție se efectuează în avans, se finalizează în avans, dar și penalități pentru o eventuală întârziere. Durata de operare de către investitorul privat este de 20 de ani. Costurile totale estimate aferente realizării acestei investiții se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro.

Comisia Națională de Strategie și Prognoză are în lucru și alte studii de fundamentare pentru proiectele în parteneriat public-privat și, pe măsură ce vor fi finalizate, le vom aproba în Guvern”.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus