Oferte locuri de munca top

Au reinceput lucrarile pe DJ 109C Gherla-Fizesu Gherlii-Taga

2457.JPG Dispozitia privind inceperea de urgenta a lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean 109C Gherla-Fizesu Gherlii-Taga, intre kilometrii 3+825 si 9+000, a fost fost transmisa la finele acestei luni de catre Consiliului Judetean Cluj catre Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat. Constructorul a demarat deja lucrarile.
Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, a declarat: „Am dispus masura continuarii imediate a lucrarilor de reparatii la acest drum judetean, estimate la suma de 406.000 lei fara TVA, in baza hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care, in urma deplasarii la fata locului in vederea analizarii situatiei lucrarilor de reabilitare dupa rezilierea contractului cu firma Kiat, a hotarat ca se impune cu necesitate interventia urgenta asupra acestui sector de drum judetean.”
Astfel, pe parcursul celor 20 de zile lucratoare cat are la dispozitie incepand din acest moment, executantul trebuie sa realizeze o serie de lucrari de reparare a sectorului de drum pe o suprafata de 29.118 mp, sa elimine gropile prin acoperirea cu aproximativ 1.500 mc de material pietros si sa trateze burdusirile prin aplicarea unui strat de baza de 6cm.
In cursul zilei de joi, 31 iulie a.c., au fost demarate efectiv lucrarile de reciclare si reprofilare cu adaos de material-umplere gropi, la finalul zilei fiind realizati cca. 450 de ml. In ceea ce priveste ziua de vineri, pana la ora vizitei la fata locului fusesera realizate deja lucrari pe circa 400 de ml, estimandu-se ca la sfarsitul zilei lucrarile de interventie sa fie finalizate pe inca cca. 300 de ml. In acest fel, dupa primele doua zile lucrarile vor totaliza cca. 1.150 de m din cei 5.200 de m care sunt vizati. Intrucat se prefigureaza ca si in cursul zilei de sambata, 2 august, conditiile meteo sa fie optime, lucrarile vor continua intr-un ritm alert, cu o medie zilnica de cca. 600-700 de ml, astfel incat acestea sa poata fi incheiate la finalul saptamanii viitoare.

Sus