Oferte locuri de munca top

Vom putea circula prin pasajul din Piaţa Presei din primăvară

IMG_1797_resizePasajul de la Piata Presei Libere din Capitală va fi circulabil în primavara anului viitor. În prezent structura subterană este aproape gata, iar pereţii mulaţi ai pasajului sunt executaţi în proporţie de 75%, potrivit declaraţiilor primarului general al Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Circulaţia în intersecţia de la Piaţa Presei se va desfăşura în condiţii normale de luna viitoare când lucrările se vor muta în subteran. Primarul Capitalei, explică: „Din noiembrie, Piata Presei va fi redată total circulaţiei, urmând ca lucrările să continue în subteran, pe durata întregii ierni, prin metoda pe care constructorul o numeste «top down»”
În premieră, bifurcaţia acestui pasaj rutier este făcută în subteran, iar lucrările la pasajul pietonal de la intrarea în Parcul Herastrau nu vor afecta traficul, pentru că structura va fi lucrată separat şi montată în week-end.

Amplasamentul ales este intersecţia a patru artere cu trafic ridicat, şos Bucureşti-Ploieşti, şos. Kisselef, b-dul Mărăşti, b-dul Poligrafiei.
Va fi un pasaj realizat doar pe un singur sens (cel de intrare în Bucureşti, de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti), având două ieşiri: una pe bulevardul Kiseleff şi una pe bulevardul Mărăşti.
Soluţia pasajului unidirecţional a fost aleasă luând în calcul eficientizarea raportului cost-beneficii şi în urma analizelor de circulaţie realizate pentru zona respectivă. Astfel, având în vedere că fluxul principal de vehicule din direcţia Fântâna Mioriţa – b-dul Expozitiei va fi trecut în subteran, acesta nu va mai intra în conflict cu celelalte fluxuri de circulaţie.
Pasajul va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor.

Planul Urbanistic Zonal prevede, pe termen lung, în conexiune cu pasajul ce urmează a fi construit, realizarea unui întreg ansamblu multifuncţional subteran, alcătuit din pasaj pietonal subteran şi parcaj subteran.

Sus