Oferte locuri de munca top

Va fi atribuit SF-ul pentru Drumul Expres Bacau – Piatra pana la finele lui august

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Bacău – Neamț au fost depuse patru oferte. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afirmat că l-a rugat pe directorul general al CNAIR să ”întrunească, de urgență, Comisia și să evalueze acest proiect, astfel încât până la sfârșitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate”.

Răzva Cuc a declarat: ”Ca și țintă ne-am propus ca la sfârșitul lunii iunie 2020 să lansăm proiectarea și execuția. Deși perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnată câștigătoare să comprimăm acest termen.

Vorbim de un drum cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de mulți turiști, un drum care a fost construit în perioada de după cel de-al doilea Război Mondial, că nu s-a mai intervenit de foarte mult timp. Iată că Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor și elementelor de siguranță. Se lucrează intens și o să mergem acum să vedeți exact ce se întâmplă la fața locului.

L-am rugat pe domnul Laicu (directorul DRDP Iași), dacă tot ne apucăm de o treabă, să o facem până la capăt.  Să nu mai facem doar fragmente. Să identifice toate punctele nevralgice astfel încât să putem aloca sumele necesare și să închidem absolut toate problemele pe acest drum, ca să îl finalizăm și să poată fi dat în circulație așa cum trebuie, fără calamități, fără alunecări de teren și fără problemele care au persistat în trecut.

Tot atunci am vorbit și despre două poduri și marcajele rutiere. Sunt mulți turiști în zonă și practic, marcajele sunt un element de siguranță important pe drumul național. Haideți să ne apucăm și de poduri. Știu că soluția tehnică este separată, am văzut că la Preluca ați finalizat podul. Așa am promis și așa trebuie să se întâmple. Aveți bani alocați. Haideți și să finalizăm ceea ce ați promis că se va face în județul Neamț. Voi veni să monitorizez, să văd că lucrurile se întâmplă așa cum am promis și continuați în același ritm alert cu partea de întreținere. Am fost acum pe câteva poduri și am văzut că trebuie lucrat. Lucrați și la parapeți”.

Ministrul a precizat că va continua seria de vizite pe șantierele obiectivelor de infrastructură gestionate de minister pentru a se asigura că lucrările se vor finaliza în termenele asumate de către antreprenori și cu respectarea standardelor de siguranță și calitate.

Sus