Oferte locuri de munca top

Usoare scaderi ale preturilor cerute de vanzatori pentru apartamentele noi din Bucuresti, Brasov si Constanta

Prețurile de vânzare cerute de proprietarii apartamentelor din București (noi și vechi) în cadrul anunțurilor de mică publicitate au fost ușor mai scăzute în octombrie față de nivelul din luna precedentă.

Pentru apartamentele noi din București, Brașov și Constanța vânzătorii și-au mai redus pretențiile, cerând prețuri mai mici decât în septembrie.

Creșteri semnificative ale prețurilor cerute au avut loc în Cluj-Napoca și în Iași, în timp ce în Constanța și Brașov, creșterile au fost mai mici, potrivit analizelor de la imobiliare.ro.

Pentru apartamentele noi, cele mai mari prețuri sunt cerute de proprietarii din Cluj Napoca (1664 euro/mp), urmați de cei din București (1425 euro/mp) și de cei din Timișoara (1253 euro/mp).

În Brașov, prețul mediu cerut de proprietari pentru o locuință nouă este de 1154 euro/mp, la Constanța de 1193 euro/mp iar la Iași de 1086 euro/mp.

În Cluj Napoca și în Timișoara, prețurile cerute pentru apartamentele vechi sunt mai mari decât cele pentru locuințele noi.

București

Apartamentele din București scoase la vânzare s-au ieftinit cu 0,2% per ansamblu, prețul mediu cerut de vânzători ajungând la 1.373 euro pe metru pătrat util.

Tendința descendentă a fost mai accentuată pe segmentul locuințelor vechi, care au înregistrat o scădere de 0,4%, până la 1.307 euro/mp.

Prețul mediu cerut locuințele in cadrul noilor ansambluri rezidențiale s-a diminuat cu 0,1%, ajungând la 1.425 euro/mp.

Brașov

În Brașov, pretențiile vânzătorilor de locuințe s-au majorat în octombrie cu 0,4%, ajungând la o medie de 1.140 euro/mp util. Tendința generală de creștere a fost susținută, în acest caz, doar de segmentul apartamentelor vechi, care s-au apreciat cu 1%, până la 1.132 euro/mp.

La polul opus, apartamentele noi s-au depreciat cu 0,9%, până la 1.154 euro/mp.

Cluj-Napoca

Prețul mediu cerut pentru locuințele din Cluj Napoca a crescut cu 2,2% în octombrie, până la 1.676 euro/mp. Chiar dacă au fost inegale, creșteri ale prețului mediu solicitat au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,9% (până la 1.688 euro/mp), iar cele noi cu 2,6% (până la 1.664 de euro/mp).

Constanța

Apartamentele disponibile spre vânzare în Constanța s-au apreciat, în luna octombrie, cu 0,3%, ajungând să coste 1.175 euro/mp util. Ca și în Brașov, locuințele vechi și cele noi au avut evoluții divergente: cele dintâi au înregistrat un avans de 0,4% (până la 1.169 euro/mp), iar cele din urmă au resimțit, dimpotrivă, un declin de 0,4% (până la 1.193 euro/mp).

Iași

În Iași vânzătorii de apartamente au cerut în octombrie prețuri mai mari cu 2% (până la 1.066 euro/mp). Evoluția celor două segmente de piață analizate nu a fost una echilibrată: dacă locuințele din blocurile vechi s-au apreciat doar ușor, anume cu 0,4% (până la 1.041 euro/mp), cele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat o creștere semnificativă, de 3,3%, până la 1.086 euro/mp.

Timișoara

În Timișoara, prețul mediu cerut pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, s-a majorat cu 0,8% în octombrie, până la 1.260 euro/mp util. Și aici, cele două segmente de piață analizate au avut evoluții inegale – locuințele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,4% (până la 1.262 euro/mp), iar cele nou-construite s-au scumpit, în medie, cu 2,2% (până la 1.253 euro/mp).

 

 

 

Citiți și:

Intr-un proiect cu 18 scari de bloc se trece la etapa a doua de dezvoltare

In primavara va demara construirea unor blocuri cu 14.000 mp scd

Realizarea unui pasaj se scumpeste cu aproape 10 mil lei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus