Oferte locuri de munca top

Unde se afla Bucuresti în Atlasul european al apelor urbane?

Bucureștiul a obținut un punctaj de doar 2,4 puncte din 10 în ceea ce privește viabilitatea procesului de utilizare a apelor urbane. Aceasta potrivit Atlasului european al apelor urbane publicat de Comisia Europeana. Publicatia a analizat o serie de 25 de indicatori, precum calitatea apei subterane, accesul la sănătate, calitatea apei de la robinet sau recuperarea energiei.

Documentul precizează că„Nivelul de consum al apei și filtrarea deșeurilor solide din apa din București sunt la cote foarte joase.

Sunt necesare eforturi considerabile de îmbunătățire și tratare a apelor reziduale. Reducerea scurgerilor de apă și includerea infrastructurii verzi-albastre în oraș, pentru reducerea vulnerabilității climatice sunt, de asemenea, prioritare”.

Prima ediție a Atlasului european al apelor urbane mai menționează că toate cele 100 de probe de apă potabilă recoltate în București au fost declarate în concordanță cu standardele Comisiei Europene, însă doar 82% din locuitorii orașului au acces la o sursă sigură de apă potabilă.

De asemenea, documentul arată că rețeaua comună de distribuție a apei din București înregistrează pierderi în rețea de 40% din volumul transportat.

În ceea ce privește consumul mediu de apă per cap de locuitor, atlasul menționează că fiecare bucureștean consumă 62 de litri de apă zilnic, consum echivalent cu 58.4 metri cubi anual.

Informațiile prezentate în prezentul atlas Ilustrează rolul apei în orașele europene și informează cetățenii, autoritățile locale și experți în legătură cu cele mai bune practici și tehnici de ultimă oră pentru eficientizarea folosirii apei în orașe. Totodată, aceste date sunt importante pentru identificarea priorităților de investiții și acțiune pentru municipalități, dar și pentru a conștientiza punctele tari și cele slabe ale unei comunități în relația cu apa.

 

 

Citeste Atasul European al Apelor Urbane

https://bookshop.europa.eu/en/urban-water-atlas-for-europe-pbLB0416950/

 

 

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus