Oferte locuri de munca top

Un prim pas pentru modernizarea caii ferate din Portul Constanta

Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanta face pași înainte. În acest sens, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat și a transmis Ordinului de Începere a prestării serviciului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanța. Contractul, în valoare de 9,2 milioane lei, fără TVA, este finanțat de Comisia Europeană, din Fondul de Coeziune și de la Bugetul de Stat.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța are ca principal scop identificarea și prezentarea unei soluţii optime pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, precum şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, conform cu cerinţele prevăzute în documentaţia de atribuire.

În cadrul studiului de fezabilitate se va analiza starea actuală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, care dispune de 180 km de cale ferată, inclusiv elemente conexe – clădiri, poduri, podeșe, treceri la nivel – în vederea identificării blocajelor şi a altor deficienţe care afectează activitatea specifică din Port și circulaţia trenurilor de marfă pe traseul proiectului global șiva propune soluții noi de desfășurare a activității prin reconfigurarea dispozitivelor de linii.

Compania Națională de Căi Ferate menționează faptul că dezvoltarea infrastructurii feroviare portuare va conduce la creșterea volumului de transport pe calea ferată, dar și a veniturilor companiei.

 

 

Citiți și:

Turnuri cu pana la 28 niveluri, propuse spre construire in Sectorul 1

Ansamblu multifunctional cu cladiri inalte, in pregatire in Capitala

Noi spatii de depozitare in provincie

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus