Oferte locuri de munca top

Un pod istoric va intra in reparatii capitale

Podul istoric Maria Tereza din Sibiu, care are o vechime de peste 100 de ani, urmează să intre în reparații generale. În acest sens, Primăria Sibiu a semnat ieri contractul pentru realizarea documentației în vederea efectuării reparațiilor capitale. Podul este construit peste râul Cibin și este situat în dreptul străzii Gladiolelor.

Legat de aceasta, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a declarat:

“Vom executa lucrări de reparații capitale la podul Maria Tereza, construit în 1908 cu parapeți și stâlpi ornamentali specifici acelei vremi și păstrați până astăzi. Odată reabilitat, podul va fi o nouă legătură rutieră între cartierele Terezian și Țiglari și centrul orașului, decongestionând astfel celelalte artere. Reabilitarea podului se leagă în mod natural și de amenajarea malurilor râului Cibin prin crearea de piste pentru biciclete, un proiect pe care deja l-am inițiat în sensul obținerii finanțării din fonduri europene”.

În termen de 3 luni societatea Grafisis SRL Sibiu va preda Primăriei Sibiu documentația necesară pentru contractarea următoarelor lucrări de reparații, rezultate în urma expertizei tehnice efectuate:

* Repararea carosabilului și a trotuarelor prin refacerea umpluturii, a suprafeței de rulare și a trotuarelor, utilizând piatra cubică

* Realizarea iluminatului public si arhitectural cu corpuri LED

* Conservarea elementelor arhitecturale ale podului

* Protecția sau relocarea retelelor gaz, curent, apa canal, fibră optică

* Refacerea semnalizării rutiere pe pod.

Primăria Sibiu precizează faptul că, în selecția proiectantului, a impus condiția ca acesta să aibă experiență în reparația capitală a unui monument istoric, respectiv proiectarea să fie realizată de un arhitect atestat de Ministerul Culturii, condiție pe care firma contractată o întrunește.

 

 

Citiți și:

8 blocuri, in curs de autorizare in Capitala

Un cunoscut constructor vrea sa dezvolte un proiect mixt in nordul Bucurestiului

Galerie comerciala, cu circa 7 mii mp sc

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

 

Sus